"Lækker vegetarisk moussaka opskrift"

Fremgangsmåde:

Moussaka er en klassisk græsk ret, der normalt er lavet med hakket kød. Men denne vegetariske version er ligeså lækker og fyldig, perfekt til dem der ønsker en kødfri måltid. Her er en opskrift på en lækker vegetarisk moussaka, der er let at lave derhjemme.

Ingredienser:
– 2 store auberginer
– 2 store kartofler
– 1 løg, finthakket
– 2 fed hvidløg, finthakket
– 1 rød peber, hakket
– 1 gulerod, revet
– 400g hakket tomater
– 1 spsk tomatpuré
– 1 tsk oregano
– 1 tsk basilikum
– 1 tsk paprika
– 1 tsk kanel
– 200g feta ost, smuldret
– 100g revet mozzarella ost
– Olivenolie
– Salt og peber

1. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Skær auberginer og kartofler i skiver og læg dem på en bageplade. Pensl dem med lidt olivenolie og drys med salt og peber. Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter, indtil de bliver bløde og gyldne.

2. Imens grøntsagerne bages, opvarm lidt olivenolie i en stor pande. Tilsæt løg, hvidløg, rød peber og revet gulerod. Steg det i ca. 5 minutter, indtil grøntsagerne bliver bløde.

3. Tilsæt de hakkede tomater, tomatpuré, oregano, basilikum, paprika og kanel til panden. Lad det simre i ca. 10 minutter, så saucen bliver tyk og smagsfuld. Smag til med salt og peber.

4. Når grøntsagerne er bagte og saucen er klar, begynd at bygge moussakaen i et ovnfast fad. Start med et lag af kartoffelskiver, derefter et lag af aubergineskiver og derefter et lag af saucen. Gentag indtil alle ingredienserne er brugt op. Slut af med et lag af feta ost og mozzarella ost på toppen.

5. Dæk fadet med aluminiumsfolie og bag moussakaen i ovnen i ca. 30 minutter. Fjern folien og bag det yderligere i 10 minutter, indtil osten er smeltet og gylden.

6. Server moussakaen varm med en frisk salat og brød. Det er en lækker og tilfredsstillende vegetarisk ret, der vil glæde både vegetarer og kødspisere.

Denne vegetariske moussaka opskrift er en fantastisk alternativ til den traditionelle kød version. Med de samme lækre smag og teksturer, vil du ikke engang savne kødet. Prøv opskriften derhjemme næste gang du er i humør for noget lækkert og sundt.