Opskrift: Grillet grøntsager med feta – en lækker sommerret

Grillet grøntsager med feta opskrift


Opskrift: Grillet grøntsager med feta – en lækker sommerret

Sommeren er tiden for friske grøntsager og grillaftener, og hvad kunne være mere lækkert end en skål med grillet grøntsager toppet med cremet feta? Denne opskrift er både let at lave og fyldt med smagfulde ingredienser, der vil tilfredsstille selv de mest kræsne gane.

Ingredienser:
– 1 rød peberfrugt
– 1 gul peberfrugt
– 1 bagekartoffel
– 1 lille squash
– 1 aubergine
– 1 rødløg
– 2 fed hvidløg
– Friske krydderurter (f.eks. timian, persille eller rosmarin)
– 100 g fetaost
– Olivenolie
– Salt og peber

Fremgangsmåde:
1. Start med at forberede grøntsagerne. Skyl og skær peberfrugterne i store stykker, skræl bagekartoflen og skær den i skiver, skær squashen i skiver, auberginen i tynde skiver, og skær rødløget i både. Hak hvidløgene fint.

2. Tænd grillen og lad den varme op til medium varme.

3. Pensl grøntsagerne med olivenolie og drys med salt, peber og de friske krydderurter.

4. Placer grøntsagerne på grillen og grill dem i ca. 5-7 minutter på hver side, eller indtil de er møre og har fået fine grillmærker.

5. Tag grøntsagerne af grillen og anret dem på et fad. Smuldr fetaosten over grøntsagerne og dryp med lidt ekstra olivenolie.

6. Server straks som en lækker appetitvækker eller som tilbehør til grillet kød eller fisk.

Denne opskrift på grillet grøntsager med feta er perfekt til en sommeraften med venner og familie. De grillerede grøntsager får en intens og fyldig smag, mens fetaosten tilføjer en cremet og saltet smag, der fuldender retten. Prøv opskriften næste gang du holder grillfest, og imponer dine gæster med denne enkle, men velsmagende ret. Velbekomme!