...

"Græsk moussaka opskrift: Sådan laver du den lækre og traditionelle ret"

Græsk moussaka opskrift
 • Græsk moussaka opskrift: Sådan laver du den lækre og traditionelle ret
 • Ingredienser:

  – 1 kg hakket oksekød
  – 2 løg, hakket
  – 2 fed hvidløg, hakket
  – 2 auberginer, skåret i tynde skiver
  – 4 store kartofler, skrællede og skåret i tynde skiver
  – 2 spsk olivenolie
  – 2 ds hakkede tomater
  – 1 tsk kanel
  – 1 tsk oregano
  – Salt og peber efter smag
  – 50 g smør
  – 50 g mel
  – 500 ml mælk
  – 1 æg
  – Revet parmesanost til drys

  Fremgangsmåde:

  1. Start med at forberede auberginerne ved at skære dem i tynde skiver og drysse dem med salt. Lad dem stå i 20 minutter for at fjerne bitterheden. Skyl derefter skiverne under rindende vand og lad dem tørre.

  2. Opvarm olivenolie i en stor pande og steg løg og hvidløg, indtil de er bløde. Tilsæt hakket oksekød og brun det godt.

  3. Tilføj de hakkede tomater, kanel, oregano, salt og peber til kødet. Lad det simre i 20-30 minutter, indtil saucen er tyk og smagfuld.

  4. Imens kødsaucen simrer, opvarm en anden pande med olivenolie og steg aubergineskiverne, indtil de er bløde og gyldne på begge sider. Sæt dem til side.

  5. Forbered bechamelsaucen ved at smelte smør i en gryde og tilsætte mel. Rør konstant i et par minutter, indtil det begynder at boble. Tilsæt gradvist mælken under omrøring og lad saucen simre, indtil den tykner. Tag gryden af varmen og lad saucen køle af lidt.

  6. Tilsæt et let pisket æg til bechamelsaucen og rør det godt sammen.

  7. Saml moussakaen ved at smøre en ildfast fad med lidt olivenolie og læg skiftevis lag af kartoffelskiver, aubergineskiver og kødsauce. Afslut med et lag af bechamelsauce på toppen.

  8. Drys revet parmesanost over bechamelsaucen og bag moussakaen i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 45 minutter, indtil toppen er gyldenbrun og boblende.

  9. Lad moussakaen hvile i 10 minutter, inden du skærer den ud i portionsstykker og serverer den med en frisk græsk salat og brød.

  Denne opskrift på græsk moussaka er en lækker og traditionel ret, der vil glæde hele familien. Med saftigt hakket oksekød, velduftende krydderier og cremet bechamelsauce er denne moussaka en sand fornøjelse for smagsløgene. Prøv opskriften derhjemme og lad dig inspirere af det græske køkken!

  Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
  Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.