"Sådan laver du grillet lam med mynte – en opskrift til sommerens grillfest"

Ingredienser:

  • 1 kg lammekød (f.eks. lammekoteletter eller lammelår)
  • 2 spsk olivenolie
  • 4 fed hvidløg, finthakket
  • 1 spsk frisk rosmarin, hakket
  • 1 spsk frisk mynte, hakket
  • Saft og skal fra 1 citron
  • Salt og peber efter smag

Fremgangsmåde:

1. Start med at forberede marinaden til lammekødet. Bland olivenolie, hvidløg, rosmarin, mynte, citronsaft og -skal i en skål. Krydr marinaden med salt og peber efter smag.

2. Læg lammekødet i en stor skål eller frysepose og hæld marinaden over. Sørg for at kødet er helt dækket af marinaden. Luk posen eller dæk skålen til og lad det marinere i køleskabet i mindst 2 timer, gerne længere hvis muligt.

3. Tænd grillen og lad den varme op til medium varme. Tag lammekødet ud af marinaden og lad overskydende marinade dryppe af.

4. Grill lammekødet i ca. 5-7 minutter på hver side, afhængigt af tykkelsen på kødet. Det er vigtigt at holde øje med kødet under grilningen, så det ikke bliver for branket.

5. Når lammekødet er færdigt, tag det af grillen og lad det hvile i et par minutter, inden det skæres ud og serveres.

6. Server det grillet lam med frisk mynte på toppen og evt. ekstra citronskiver til at presse over kødet. Server gerne med en frisk salat og grillede grøntsager som tilbehør.

Med denne opskrift er du sikret en lækker og velsmagende ret til sommerens grillfest. Grillet lam med mynte er en klassisk kombination, der vil imponere dine gæster og sikre en vellykket grillmiddag. Velbekomme!

Exit mobile version