"Opskrift på lækker Kylling Tikka Masala – nem og cremet ret til hele familien"


Opskrift på lækker Kylling Tikka Masala – nem og cremet ret til hele familien

Kylling Tikka Masala er en lækker og krydret indisk ret, der er elsket af mange. Den cremede sauce, kombineret med de møre stykker kylling og de intense krydderier, gør denne ret til en favorit blandt både børn og voksne. Og selvom det måske lyder kompliceret at lave, så er det slet ikke så svært. Med denne nemme opskrift kan du nemt lave din egen Kylling Tikka Masala derhjemme og forkæle dine nærmeste med en lækker og autentisk smagsoplevelse.

Ingredienser:

– 500 g kyllingebryst, skåret i tern
– 1 løg, finthakket
– 4 fed hvidløg, knust
– 1 spsk ingefær, revet
– 1 spsk garam masala
– 1 tsk gurkemeje
– 1 tsk spidskommen
– 1 tsk korianderpulver
– 1 tsk kanel
– 1 tsk cayennepeber (kan udelades eller justeres efter smag)
– 1 dåse hakket tomater
– 1 dl yoghurt
– 1 dl fløde
– Frisk koriander til pynt
– Salt og peber
– Naanbrød eller ris til servering

Fremgangsmåde:

1. Start med at blande yoghurt, garam masala, gurkemeje, spidskommen, korianderpulver, kanel, cayennepeber, salt og peber i en stor skål. Tilsæt de skårne kyllingetern, rør godt rundt og lad det marinere i mindst 30 minutter, gerne længere hvis muligt.

2. Varm lidt olie op i en stor gryde og tilsæt løg, hvidløg og ingefær. Steg det hele indtil løgene er bløde og gennemsigtige.

3. Tilsæt kyllingeternene og steg dem i et par minutter, indtil de begynder at tage farve.

4. Tilsæt dåsetomater og lad det simre i 10-15 minutter, indtil saucen tykner en smule og kyllingen er helt gennemstegt.

5. Tilsæt fløde og lad retten simre i yderligere 5 minutter, indtil saucen er cremet og lækker. Smag til med salt og peber efter behov.

6. Pynt retten med frisk koriander og server den med naanbrød eller ris.

Kylling Tikka Masala er en skøn og velsmagende ret, der med garanti vil falde i god jord hos hele familien. Det krydrede og cremede sauce kombineret med de saftige kyllingetern gør denne ret til en sand forkælelse for smagsløgene. Og det bedste af det hele er, at den er meget nem at lave derhjemme. Så giv dig i kast med denne opskrift og nyd en autentisk smagsoplevelse fra det indiske køkken. Velbekomme!

Exit mobile version