"Nyfortolkning af klassisk lasagne med aubergine: Opskrift og guide"

Ingredienser:

– 2 store auberginer
– 500g hakket oksekød
– 1 løg, finthakket
– 2 fed hvidløg, presset
– 800g tomatsauce
– 1 tsk oregano
– 1 tsk basilikum
– Salt og peber efter smag
– 250g frisk mozzarella, revet
– 100g parmesanost, revet
– Lasagneplader

Fremgangsmåde:

1. Start med at forberede auberginerne. Skær dem i tynde skiver på langs og læg dem i et dørslag. Drys dem med lidt salt og lad dem stå i 30 minutter for at dræne overskydende væske.

2. Imens auberginerne trækker, kan du gå i gang med kødsovsen. Opvarm lidt olivenolie i en stor gryde og svits løg og hvidløg, indtil de er bløde og aromatiske. Tilsæt hakket oksekød og steg det, indtil det er brunt. Tilsæt tomatsauce, oregano, basilikum, salt og peber. Lad det simre i 20 minutter.

3. Skyl aubergineskiverne under koldt vand for at fjerne saltet og dup dem tørre med køkkenrulle.

4. Nu er det tid til at samle lasagnen. Start med at lægge et lag kødsovs i bunden af et smurt ovnfast fad. Læg derefter et lag aubergineskiver, lasagneplader og revet mozzarella. Gentag lagene, indtil du har brugt alle ingredienserne. Afslut med et lag mozzarella og revet parmesanost.

5. Dæk fadet med alufolie og bag lasagnen i en forvarmet ovn ved 180 grader i 30 minutter. Fjern folien og bag yderligere 15 minutter, indtil osten er gylden og boblende.

6. Lad lasagnen hvile i 10 minutter, inden den skæres i portioner og serveres.

Denne nyfortolkning af klassisk lasagne med aubergine er et lækkert alternativ til den traditionelle opskrift. Auberginernes fyldige tekstur og smagfulde smag tilføjer en ekstra dimension til retten, som både kødspisere og vegetarer vil elske. Prøv opskriften næste gang du har lyst til italiensk comfort food – du vil ikke blive skuffet!

Exit mobile version