...

Bliver din hud også rød i visse situationer? Du skal ikke være bange.

Bliver din hud også rød i visse situationer? Du skal ikke være bange.

Kulden kan have en negativ effekt på menneskers hud, og hvis du oplever rødme, kan det skyldes noget iboende i din hud. Vi giver instruktioner om, hvordan du beroliger og forbedrer din hud.

Rødme – hvorfor nu?

Personer, der oplever rødme, kan være udsat for forskellige faktorer såsom følsom hud, hudsygdomme som rosacea, diffus rødme, akne, atopisk eksem og hoved- og halseksem, som forklaret af hudlæge Lina Zeraiq, der er tilknyttet Odense Universitetshospital og ejer klinikken Center for Hud & Laser skriver femina.

Før du prøver nye cremer til at reducere rødme, er det tilrådeligt at vurdere din huds generelle tilstand.

Hvis der opstår kulderødme, vil de hurtigt forsvinde, når huden regulerer sin naturlige temperatur, og de vil være begrænset til bestemte områder som næsen.

Rødme forårsaget af en underliggende hudsygdom er kendetegnet ved rødme og tilhørende symptomer, som varierer afhængigt af den specifikke hudsygdom.

Nogle medicinske tilstande, såsom rosacea eller perioral dermatitis, kan forårsage bumser og et kløende, rødt, skællende udslæt omkring munden.

Bumser kan fortsætte, selv efter at huden har stabiliseret sin temperatur, så det er vigtigt at forstå din hudtype og bruge de rigtige hudplejeprodukter.

Om vinteren anbefales en fugtighedscreme, der indeholder hyaluronsyre, for at styrke hudbarrieren.

Til gavn for alle.

Vi foreslår, at man etablerer en solid hudplejerutine, der kan bruges hele året for at forbedre hudens modstandsdygtighed og tilpasningsevne og dermed minimere potentielle udsving under skiftende årstider.

En god rutine består ifølge hende af et produkt med A-vitamin:

Solcreme bør være en del af alles daglige rutine, uanset alder, da det hjælper med at forebygge solskader, stimulerer kollagenproduktionen og styrker huden.

Ifølge hende giver tykkere hud mere modstandsdygtighed for alle hudtyper, herunder evnen til at reducere rødme siger hun til femina. 

Derudover anbefales det at indarbejde fugtgivende produkter med ingredienser som hyaluronsyre eller glycerin i din hudplejerutine. Hvis du har fedtet hud, kan du overveje at bruge et “booster-produkt” med salicylsyre, eller hvis du vil have mere glød og hudfornyelse, kan produkter med glykolsyre, mandelsyre eller citronsyre være gavnlige.

Det anbefales at bruge disse produkter et par gange om ugen, ligesom det produkt, der indeholder A-vitamin – hvad enten det er et serum eller en creme – i starten kan bruges et par gange om ugen og gradvist øges til daglig brug, afhængigt af styrken af produktets A-vitamin.

Dette produkt er velegnet til personer med følsom eller sart hud.

Hvis du har en af de hudlidelser eller følsomheder, der er nævnt ovenfor, foreslår din hudlæge, at du indarbejder produkter med den blidere form for eksfolierende syre, PHA, i din hudplejerutine.

Det har evnen til at reducere rødme, nære huden, give fugt og styrke hudbarrieren. Den findes i både cremer og serummer.

Det er værd at bemærke, at indtagelse af alkohol og stærke krydderier potentielt kan udløse følsom hud, mens det at bære uldtøj og opleve drastiske temperaturskift mellem det kolde udendørs og det varme indendørs også kan forårsage unødvendig hudirritation.

Det tilrådes at ventilere rummet regelmæssigt og opretholde en behagelig, konstant temperatur indendørs.

 Kilde: femina

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.