"Sådan laver du lækker sushi med laks – opskrift på dansk"

Sushi med laks opskrift

Ingredienser:

  • 200g sushi ris
  • 250ml vand
  • 3 spsk risvineddike
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 200g frisk laks
  • 1 agurk
  • 1 avocado
  • Nori tang
  • Sesamfrø til pynt
  • Soya sauce, wasabi og ingefær til servering

Fremgangsmåde:

1. Skyl risene under koldt vand, indtil vandet er klart. Lad risene dryppe af i en si i ca. 30 minutter.

2. Kog risene med vand i en ris-koger eller en gryde med låg i ca. 15 minutter, eller indtil al væsken er absorberet. Lad risene hvile med låget på i yderligere 10 minutter.

3. Varm risvineddike, sukker og salt op i en lille gryde, indtil sukkeret og saltet er opløst. Hæld blandingen over risene og vend forsigtigt rundt med en rispudser eller en træske, indtil risene er glansfulde og aromatiseret. Lad risene afkøle til stuetemperatur.

4. Skær laksen, agurken og avocadoen i tynde strimler. Rul nori tangen ud på et bambus sushi-rullebræt, og fordel et lag ris udover norien.

5. Læg laks, agurk og avocado på risen, og rul forsigtigt nori tangen sammen til en stram rulle ved hjælp af sushi-rullebrættet. Drys med sesamfrø på toppen.

6. Skær sushi rullen ud i lækre stykker med en skarp kniv, og server med soya sauce, wasabi og ingefær på siden.

7. Nyd din hjemmelavede lækre sushi med laks!

Denne opskrift på sushi med laks er en sikker vinder til enhver lejlighed, og dine gæster vil elske den friske smag og sprødheden af rullen. Med lidt øvelse og de rette ingredienser kan du snart mestre kunsten at lave sushi derhjemme. Så tag udfordringen op, og lad dine smagsløg rejse til Japan med denne lækre ret!

Velbekomme!