...

Optimer Dit Forholds Sundhed med Disse 4 Centrale Spørgsmål

Vores udvælgelsesproces er upartisk og påvirkes ikke af eventuelle provisioner, der optjenes via vores links.

Intet forhold er perfekt. Eksperter har observeret fælles elementer i langvarige partnerskaber. Psykologerne John Gottman, Ph.D., og Julie Gottman, Ph.D., grundlæggere af Gottman Institute, har studeret succesfulde par for at afdække hemmelighederne bag deres succes.

Ifølge mand-kone-duoen kan en række spørgsmål hjælpe med at vurdere, om din partner er egnet til et langvarigt forhold. Nedenfor er deres vigtigste grønne flag.

Er de villige til at tage ansvar?

Det er vigtigt, at begge parter tager ansvar for deres egne handlinger i tilfælde af uheld, uanset om det er et stort skænderi eller en mindre uoverensstemmelse.

John er enig og siger, at mangel på personligt ansvar er en almindelig årsag til mislykkede forhold. Han forklarer videre, at de terapier, han har set mislykkes, er dem, hvor den ene person nægter at anerkende sin rolle i forholdsproblemerne og i stedet udelukkende lægger skylden på den anden person.

Kan man stole på dem?

Pålidelighed er vigtigt. Har de holdt, hvad de lovede? Ringede de, når de sagde, de ville? Hvis I bor sammen, har de så informeret dig, hvis de kommer for sent til middag? Svarer de på dine sms’er?

I et sundt forhold er tillid afgørende, da det fremmer en følelse af pålidelighed og omtanke for hinandens velbefindende og interesser.

Ifølge John fandt vores laboratorium ud af, at alle argumenter blandt nygifte var centreret omkring tillid. Spørgsmål som: “Kan jeg stole på dig?” og “Kan jeg stole på dig?” var almindelige. Mangel på tillid kan føre til en hurtig forringelse af et forhold.

Bliver der lyttet til dig?

Når du betror dig til din partner, er det vigtigt, at vedkommende ikke bare lytter, men også virkelig forstår og lever sig ind i det, du har at sige.

Når du har en stressende dag, lytter personen så og føler med dig? Eller skifter de emne og taler om deres egen dag? Det kan være et tegn på, at vedkommende er ligeglad eller ikke respekterer dine følelser. Konstant afledning kan indikere et problem.

Hvilke metoder bruger de til at kæmpe?

Konflikter er en integreret del af et sundt partnerskab, og et vellykket forhold betyder ikke, at der ikke vil være skænderier. Ifølge John, når venskabet, intimiteten og konflikten i et forhold er faldet, er parret på et stadie, hvor de næsten er afkoblet.

Konflikter er en normal og sund del af et forhold. Det er vigtigt, hvordan en person håndterer konflikter. Nogle mennesker forsøger måske helt at undgå konflikter. Andre kan blive følelsesmæssigt eksplosive. Og nogle kan roligt lytte og præsentere deres holdning rationelt.

Ifølge John er det acceptabelt, hvis din partner har en undvigende eller flygtig kampstil. Det er dog vigtigt at opretholde et positivt til negativt interaktionsforhold på mindst fem gange mere positivt.

Det er dog vigtigt at have en klar forståelse af individuelle stilarter, da der kan opstå potentielle problemer, når der er mangel på kompatibilitet mellem partnere, ifølge John.

Det vigtigste punkt at huske er…

Hvert forhold er unikt, men visse fælles komponenter er afgørende: pålidelighed, respekt, ansvar og konstruktive konflikter. Hvis du har svaret bekræftende på Gottmans’ tre første spørgsmål og har et positivt konfliktforhold, er det derfor sandsynligt, at du har et sundt forhold. Disse faktorer kan ses som indikatorer på et positivt forhold.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.