Æg Benedict med skinke: En lækker opskrift at starte dagen med


Æg Benedict med skinke: En lækker opskrift at starte dagen med

Æg Benedict er en klassisk morgenmadsret, der består af pocherede æg, skiveskåret skinke og hollandaise sauce, serveret på en engelsk muffin. Denne opskrift er perfekt til at starte dagen med, da den kombinerer proteinrige æg og skinke med en rig og smøragtig sauce. Det er en lækker og indulgent ret, der vil sætte gang i din dag på den bedst mulige måde.

Fremgangsmåde:

Ingredienser:

– 4 æg
– 4 skiver skinke
– 2 engelske muffins, skåret i halve og ristet
– Hollandaise sauce (du kan enten lave din egen eller købe færdiglavet)
– Frisk persille til pynt
– Salt og peber

1. Start med at pochere æggene. Bring en gryde med vand i kog, tilsæt en smule eddike, og reducer varmen, så vandet simrer. Knæk et æg ad gangen i en lille skål og slip forsigtigt ægget ned i vandet. Lad ægget pochere i ca. 3-4 minutter, indtil hviderne er stivnet, men blommen stadig er blød. Gentag processen med de resterende æg.

2. Imens æggene pocherer, steg skiverne af skinke på en pande, indtil de er let gyldne og sprøde. Tag dem af panden og læg dem til side.

3. Lav hollandaise saucen, hvis du ikke har købt færdiglavet. Smelt smørret i en gryde, og pisk æggeblommer og citronsaft sammen i en skål. Tilsæt det smeltede smør lidt ad gangen til ægger blommeblandingen, og pisk konstant, indtil saucen bliver tyk og cremet. Smag til med salt og peber.

4. Saml æg Benedict ved at lægge en skive skinke på hver halvdel af de ristede engelske muffins. Placer et pocheret æg ovenpå skinke skiverne og top med hollandaise sauce. Drys lidt frisk persille over retten for ekstra smag og farve.

Æg Benedict med skinke er nu klar til servering. Nyd retten mens æggene stadig er varme og saucen er lækker og cremet. Den kombination af pocherede æg, sprød skinke og rig hollandaise sauce er simpelthen uimodståelig og vil helt sikkert få dig til at starte dagen med et smil på læben.

Denne opskrift på æg Benedict med skinke er perfekt til en weekendmorgen, hvor du har lidt ekstra tid til at forkæle dig selv. Den luksuriøse kombination af smag og tekstur vil sikre, at du får en dejlig start på dagen og energi til at klare alle dagens udfordringer.

Så næste gang du vil forkæle dig selv eller dine kære med en lækker morgenmad, så prøv denne opskrift på Æg Benedict med skinke. Du vil ikke fortryde det!