...

Opskrift på saftige svinekæber i rødvin: Sådan laver du den perfekte simreret

Opskrift på saftige svinekæber i rødvin: Sådan laver du den perfekte simreret
Opskrift på saftige svinekæber i rødvin: Sådan laver du den perfekte simreret


Opskrift på saftige svinekæber i rødvin: Sådan laver du den perfekte simreret

Hvis du elsker mørt, saftigt kød og en intens smag af rødvin, så er denne opskrift på svinekæber i rødvin lige noget for dig. Med en god blanding af ingredienser og en lang simretid, opnår du den perfekte balance mellem møre kødstykker og en fyldig sauce. Svinekæber er en undervurderet del af svinekødet, men med den rette tilberedning bliver de til en sand delikatesse, der kan imponere enhver gæst.

Ingredienser:

– 1 kg svinekæber
– 2 løg
– 4 fed hvidløg
– 2 gulerødder
– 1 flaske rødvin
– 1 liter hønsebouillon
– 2 spsk tomatpure
– 1 spsk dijonsennep
– Frisk timian
– Olivenolie
– Salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Start med at skære løg, hvidløg og gulerødder i grove stykker. Opvarm en stor gryde eller støbejernsgryde med lidt olivenolie, og svits grøntsagerne i et par minutter, indtil de er bløde og let gyldne.

2. Skyl svinekæberne og krydr dem med salt og peber. Brun dem på alle sider i gryden, indtil de har fået en flot stegeskorpe. Det er vigtigt at få en god farve på kødet, da det bidrager til den endelige smag.

3. Tilsæt tomatpure og dijonsennep til gryden, og lad det stege med i et par minutter for at frigive smagene. Hæld derefter rødvinen i gryden og lad det simre i et par minutter, inden du tilsætter hønsebouillon og frisk timian.

4. Læg låg på gryden og lad svinekæberne simre ved lav varme i mindst 2-3 timer. Jo længere tid de får lov til at simre, jo mere møre og smagfulde bliver de. Vend kødstykkerne engang imellem og sørg for, at de ikke koger tørre. Juster evt. væskeindholdet undervejs, hvis det er nødvendigt.

5. Når svinekæberne er møre og saucen har reduceret til en tyk og fyldig konsistens, er retten klar til servering. Smag til med salt og peber, og server svinekæberne med en god portion kartoffelmos eller ris og en frisk salat.

Denne opskrift på svinekæber i rødvin er perfekt til en hyggelig aften derhjemme, hvor du gerne vil forkæle dine smagsløg med en lækker simreret. Den intense smag af rødvin og de møre svinekæber vil uden tvivl imponere dine gæster og få dem til at vende tilbage efter mere. Så gør dig klar til at sætte tænderne i en saftig og velsmagende simreret, der vil gøre din mund vandende. Velbekomme!

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.