"Sådan laver du hjemmelavede birkes bagels"

Ingredienser:

– 500 g hvedemel
– 1 tsk salt
– 2 tsk sukker
– 25 g gær
– 300 ml lunkent vand
– Birkesfrø til drys

Fremgangsmåde:

1. Bland hvedemel, salt og sukker i en stor skål. Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt det til skålen med melblandingen.

2. Ælt dejen godt sammen, indtil den er blød og smidig. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time, indtil den er blevet dobbelt så stor.

3. Del dejen op i 8 lige store dele og form dem til runde boller. Tryk en finger ned i midten af hver bolle, så der dannes et hul.

4. Bring en stor gryde med vand i kog og tilsæt en smule sukker. Kog bollerne i vandet i ca. 1 minut på hver side.

5. Tag bollerne op af vandet med en hulske og læg dem på en bageplade med bagepapir. Drys birkesfrø over bollerne.

6. Bag birkes bagels i ovnen ved 200 grader i ca. 20-25 minutter, indtil de er gyldne og gennembagte.

7. Lad birkes bagels køle af på en bagerist, inden de serveres. Nyd dem gerne lune med smør eller som en del af en lækker brunch.

Birkes bagels er en lækker og luftig bagelvariant, som er perfekt til morgenmad eller som en lækker snack. Med denne opskrift kan du nemt lave dine egne hjemmelavede birkes bagels, der smager fantastisk og imponerer dine gæster.

Den bløde og luftige dej bliver ekstra smagfuld med birkesfrøenes nøddeagtige smag, der tilføjer en dejlig sprødhed til bagels. Denne opskrift er nem at følge og kræver ikke mange ingredienser, så du kan nemt bage dine egne birkes bagels derhjemme.

Hvis du er vild med bagels, vil disse hjemmelavede birkes bagels helt sikkert falde i din smag. De er perfekte til en weekendmorgen eller som en lækker frokost med en god salat eller suppe. Prøv opskriften af og nyd dine egne hjemmelavede birkes bagels – du vil ikke fortryde det!

Exit mobile version