"Nem opskrift på bagels med røget laks og flødeost"

Ingredienser:

– 500 g hvedemel
– 1 tsk salt
– 1 tsk sukker
– 1 pose tørret gær
– 300 ml lunkent vand
– 200 g røget laks
– 200 g flødeost
– Frisk dild til pynt

Fremgangsmåde:

1. Bland hvedemel, salt, sukker og tørret gær i en skål. Tilsæt det lunkne vand og ælt dejen godt sammen, indtil den er blød og smidig. Lad dejen hæve tildækket i 1 time.

2. Del dejen i 8 lige store stykker og form dem til runde boller. Tryk dem flade og lav et hul i midten af hver bolle med din finger.

3. Bring en stor gryde med vand i kog og tilsæt lidt sukker. Kog bollerne i vandet i ca. 1-2 minutter på hver side, indtil de er let oppustede.

4. Tag bollerne op af vandet og lad dem dryppe af på en bagerist. Pensl dem med et sammenpisket æg og drys med sesamfrø, valmuefrø eller havsalt.

5. Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 220 grader i ca. 15-20 minutter, indtil de er gyldne og sprøde.

6. Skær bollerne over på midten og smør dem med flødeost. Læg et par skiver røget laks på hver halvdel og pynt med frisk dild.

7. Server de lækre bagels med røget laks og flødeost til brunch, frokost eller som en lækker snack.

Disse hjemmelavede bagels er nemme at lave og smager fantastisk med den røgede laks og cremede flødeost. Prøv opskriften næste gang du skal imponere dine gæster eller forkæle dig selv med en lækker og sund snack. Velbekomme!

Exit mobile version