...

Forskning i effekten af langvarig faste på kroppen.

at faste
at faste

Længere perioder med faste kan føre til betydelige ændringer i forskellige organer i kroppen, men forskere undersøger stadig det nøjagtige antal fastedage, der skal til, for at disse effekter opstår.

Mennesket har udviklet evnen til at udholde længere perioder uden mad gennem mange årtusinder.

Det har påvirket moderne kostprogrammer.

Periodisk faste, især 16:8-metoden, er blevet populær som en sundhedstrend i de senere år.

Forskere har undersøgt effekten af langvarig faste på kroppen på et molekylært niveau, herunder hvornår disse ændringer sker.

Forskere fra Queen Mary University of London gennemførte en undersøgelse af 12 raske deltagere, som fastede i hele syv dage og overvågede deres generelle helbred.

Resultaterne overrumplede dem.

De sundhedsmæssige fordele var forsinkede.

Deltagerne var begrænset til kun at indtage vand i en uge, som består af 168 timer.

Forskerne overvågede dem nøje i denne periode og målte dagligt ændringer i forskellige proteiner i blodet.

Blodproteiner har vigtige funktioner i kroppen, såsom at transportere næringsstoffer som fedtsyrer, vitaminer og mineraler til de vigtigste organer, især under faste skriver illustreret videnskab.

Baseret på proteinniveauerne kunne forskerne forudse potentielle helbredseffekter som følge af langvarig faste.

Som forventet bemærkede forskerne, at kroppen gik over til alternative energikilder inden for de første to dage.

Glukose er kroppens vigtigste energikilde og stammer fra kulhydrater og andre kilder i kosten. Efter to dages faste skiftede deltagernes kroppe til at bruge energi fra lagret kropsfedt.

De fastende deltagere havde et gennemsnitligt vægttab på 5,7 kg, men forskerne observerede ikke ændringer i deres proteinniveauer før tre dage senere.

Efter ca. 72 timer blev der observeret betydelige ændringer i blodproteiner i alle større organer, hvilket potentielt kan gavne det generelle helbred.

Ifølge Claudia Langenberg, direktør for Queen Mary’s Health University Research Institute (PHURI), kan længere tids faste i tre dage eller mere føre til ændringer i proteinniveauet, som gavner de vigtigste organers funktion og sundhed. Forskerne giver ikke en direkte anbefaling, men antyder, at deres resultater viser positive effekter af en 72-timers faste skriver illustreret videnskab.

En ernæringsekspert fortæller om de fødevarer, han undgår på grund af deres indvirkning på kroppens kemi.

Oluf Borbye Pedersen er en førende ekspert i tarmbakterier og har værdifulde råd om, hvordan man plejer dem effektivt.

Tidligere undersøgelser har vist, at en tredages faste bl.a. kan reducere oxidativt stress, insulinniveauer og LDL-kolesterol.

Ifølge forskning kan det være belastende for kroppen at faste i 72 timer i træk mere end to gange om måneden.

Det er nødvendigt at rådføre sig med en læge, før man overvejer at langtidsfaste.

Kilde: Ilustreret videnskab 

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.