"Svinekæber i rødvin: En lækker og nem opskrift"

Svinekæber i rødvin opskrift

Ingredienser:

– 1 kg svinekæber
– 2 løg
– 2 fed hvidløg
– 3 gulerødder
– 1 flaske rødvin
– 3 dl kalvefond
– Friske krydderurter (timian, rosmarin)
– Salt og peber
– Smør til stegning

Fremgangsmåde:

1. Start med at skære løg, hvidløg og gulerødder i grove stykker.

2. Opvarm en stor gryde eller stegeso og smelt en klat smør. Brun svinekæberne på alle sider, indtil de har en flot brun farve. Tag dem op og læg dem til side.

3. Tilsæt løg, hvidløg og gulerødder til gryden og lad dem svitse i et par minutter, indtil de bliver bløde og gyldne.

4. Kom svinekæberne tilbage i gryden og hæld rødvin og kalvefond over. Tilsæt også de friske krydderurter og krydr med salt og peber.

5. Lad retten simre ved lav varme i mindst 2 timer, gerne længere, indtil svinekæberne er møre og saucen er reduceret til en lækker og fyldig konsistens.

6. Smag til med ekstra salt og peber, hvis det er nødvendigt.

Server svinekæberne i rødvin sammen med kartoffelmos, ris eller en sprød salat. Retten kan også med fordel ledsages af et godt glas rødvin, der passer til sovsen og det møre kød.

Svinekæber i rødvin er en skøn og velsmagende ret, der emmer af hygge og god madlavning. Den er samtidig utrolig nem at lave, da ovnen eller gryden stort set klarer det hele selv. Så næste gang du har lyst til at forkæle dig selv og dine gæster, så prøv denne opskrift på svinekæber i rødvin – du vil ikke fortryde det!