Ingredienser:
- 1 løg, hakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 gulerod, skåret i små tern
- 1 rød peberfrugt, skåret i små tern
- 1 zucchini, skåret i skiver
- 200 g champignon, skåret i skiver
- 1 dåse hakket tomater
- 1 dl rødvin
- 2 tsk tørret oregano
- 2 tsk tørret basilikum
- 250 g frisk spinat
- 250 g ricotta ost
- 250 g revet mozzarella ost
- 12 lasagneplader
- Olivenolie
- Salt og peber
Fremgangsmåde:
- Opvarm en stor stegepande med lidt olivenolie over medium varme. Tilsæt løg og hvidløg og steg indtil de er bløde og gennemsigtige.
- Tilsæt gulerod, peberfrugt, zucchini og champignon til panden og steg i ca. 5 minutter, indtil grøntsagerne er blevet bløde.
- Tilsæt den dåse hakket tomater, rødvin, oregano og basilikum til grøntsagsblandingen. Lad det simre i ca. 10 minutter, indtil saucen er blevet tyk. Smag til med salt og peber.
- I en stor skål, bland ricotta ost og frisk spinat sammen.
- Opbyg lasagnen i et stort ovnfast fad. Start med at lægge et lag af grøntsagssauce i bunden af fadet, efterfulgt af et lag lasagneplader og et lag af ricotta og spinatblanding. Gentag lagene indtil alle ingredienser er brugt op, afslut med et lag af revet mozzarella ost på toppen.
- Dæk fadet med alufolie og bag lasagnen i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 30 minutter. Fjern alufolien og bag yderligere i 10-15 minutter, indtil osten er gyldenbrun og boblende.
- Server den vegetariske lasagne med en frisk grøn salat og nyd!
Denne opskrift på den perfekte vegetariske lasagne er en sikker vinder til både hverdagsaftener og festlige lejligheder. Det saftige lag af grøntsager og ost mellem de lagdelte lasagneplader vil helt sikkert glæde enhver, både kødspisere og vegetarer. Tag dig tid til at lave denne lækre ret og lad dig forkæle af smagen af Italien i dit eget køkken. Velbekomme!