"Opskrift på lækre birkes bagels"

Birkes bagels opskrift

Fremgangsmåde

1. Bland gæret i lunken vand og lad det opløses helt.
2. Tilsæt sukker og salt, og rør det godt rundt.
3. Tilsæt mel lidt ad gangen og ælt dejen godt sammen, indtil den er blød og smidig.
4. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time, eller indtil den er blevet dobbelt så stor.
5. Form dejen til 8-10 små boller og rul dem ud til lange pølser.
6. Form pølserne til ringe og tryk enderne sammen, så de ligner bagels.
7. Lad bagelsene hæve yderligere i 20-30 minutter.
8. Kog en stor gryde vand op og tilsæt honning.
9. Kog bagelsene i vandet i ca. 1-2 minutter på hver side.
10. Tag dem op af vandet med en hulske og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
11. Pensl bagelsene med sammenpisket æg og drys birkes på toppen.
12. Bag bagelsene i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 20-25 minutter, eller indtil de er gyldne.

Ingredienser

– 25 g gær
– 3 dl lunkent vand
– 1 spsk sukker
– 1 tsk salt
– 500 g hvedemel
– 2 spsk honning
– 1 æg
– Birkes til pynt

Nu er dine lækre birkes bagels klar til servering! Nyd dem med smør, ost, eller din favorit pålæg. Opskriften kan naturligvis varieres med forskellige toppings, så du kan lave dine egne favoritbagels. Bon appétit!