Opskrift på klassisk Æg Benedict med skinke og hollandaisesauce

Æg Benedict med skinke opskrift


Æg Benedict er en klassisk og lækker brunchret, som består af pocherede æg, skinke og hollandaisesauce på en engelsk muffin. Denne ret er perfekt til en weekendmorgen, hvor du vil forkæle dig selv eller dine gæster med noget ekstra lækkert. Opskriften på klassisk Æg Benedict med skinke og hollandaisesauce er ikke så kompliceret, som man måske tror, og med vores trin-for-trin fremgangsmåde kan du nemt lave denne skønne ret derhjemme.

Ingredienser:
– 4 æg
– 2 engelske muffins
– 4 skiver skinke
– Hollandaisesauce (opskrift følger nedenfor)
– Lidt smør eller olivenolie til stegning
– Salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Start med at pochere æggene. Bring en gryde med vand i kog, tilsæt en smule eddike, og skru ned for varmen, så vandet kun lige simrer. Knæk forsigtigt et æg i en lille skål, og hæld det forsigtigt i det simrende vand. Gentag processen med de resterende æg. Pocher æggene i ca. 3-4 minutter, indtil hviderne er stivnet, men æggeblommerne stadig er bløde. Tag æggene op af vandet med en hulske, og lad dem dryppe af på et viskestykke.

2. Mens æggene pocherer, ristes engelske muffins i en brødrister eller på en varm pande, indtil de er let gyldne. Smør dem med lidt smør eller olivenolie, og læg en skive skinke på hver muffin.

3. Fordel de pocherede æg ovenpå skinken, og krydr med salt og peber efter smag.

4. Nu er det tid til hollandaisesaucen. Her er opskriften:

Ingredienser til hollandaisesauce:
– 3 æggeblommer
– 200 g smør
– 1 spsk citronsaft
– Lidt salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Smelt smørret i en lille gryde, indtil det er klaret og bobler let. Sørg for, at det ikke brænder på.

2. Imens smørret smelter, piskes æggeblommer, citronsaft, salt og peber sammen i en skål, indtil det er let og skummende.

3. Tilsæt det smeltede smør lidt ad gangen under omrøring, indtil saucen tykner og bliver cremet. Smag til med ekstra citronsaft, salt og peber efter behov.

5. Hæld hollandaisesaucen over æggene og skinken på muffinerne, og server straks. Retten kan eventuelt serveres med en grøn salat eller grillede tomater som tilbehør.

Æg Benedict med skinke og hollandaisesauce er en ægte brunchklassiker, som med garanti vil imponere dine gæster. Med vores enkle opskrift og trin-for-trin guide kan du nemt lave denne lækre ret derhjemme og nyde en skøn weekendmorgen. Velbekomme!