...

Lækker opskrift på bagte rodfrugter med timian

Lækker opskrift på bagte rodfrugter med timian
Lækker opskrift på bagte rodfrugter med timian

Ingredienser:

– 500 g rodfrugter (f.eks. gulerødder, pastinakker, rødbeder, sellerirod)
– 2 spsk olivenolie
– Frisk timian
– Salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Start med at forvarme ovnen til 200 grader.

2. Skræl rodfrugterne og skær dem i grove stykker. Jo større stykker, jo længere tid tager det at bage dem.

3. Kom rodfrugterne i en stor skål og tilsæt olivenolie, frisk timian, salt og peber. Rør det hele godt sammen, så rodfrugterne er dækket af krydderierne.

4. Fordel rodfrugterne på en bageplade beklædt med bagepapir, så de ligger i ét lag og ikke er for tæt pakket sammen. Det er vigtigt, at de får plads til at blive sprøde og lækre.

5. Sæt bagepladen i den forvarmede ovn og bag rodfrugterne i ca. 30-40 minutter, eller indtil de er møre og gyldne. Husk at vende dem en gang undervejs, så de bliver jævnt bagt.

6. Når rodfrugterne er færdige, kan du servere dem som tilbehør til en hovedret eller som en lækker snack. De er fyldt med smag og næringsstoffer og passer perfekt til mange forskellige retter.

Rodfrugter er en fantastisk måde at få en masse gode grøntsager ind i kosten på, og med denne opskrift bliver de ekstra lækre og velsmagende. Timian tilføjer en dejlig krydret smag, som passer perfekt til de søde og jordagtige rodfrugter.

Prøv denne opskrift næste gang du skal lave mad, og imponer dine gæster med de lækreste bagte rodfrugter med timian. Det er en simpel og sund ret, som både børn og voksne vil elske. Velbekomme!

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.