Ingredienser:
– 3 dl havregryn
– 1 dl grofthakkede nødder (f.eks. mandler, valnødder, cashewnødder)
– 1 dl solsikkefrø
– 1 tsk kanel
– 1 tsk vaniljepulver
– 1 dl honning
– 2 spsk kokosolie
– 1 æble, skåret i tern
Fremgangsmåde:
1. Forvarm ovnen til 175 grader.
2. Bland havregryn, nødder, solsikkefrø, kanel og vaniljepulver i en skål.
3. Varm honning og kokosolie op i en gryde, indtil det er smeltet og godt blandet.
4. Hæld honningblandingen over havregryn blandingen og rør godt, så det hele er dækket.
5. Fordel granolaen på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen i ca. 20-25 minutter, eller indtil det er gyldent og sprødt. Rør rundt et par gange undervejs for at sikre jævn bagning.
6. Tag granolaen ud af ovnen og lad det køle af.
7. Bland de skårede æbletern i granolaen og opbevar det i en lufttæt beholder.
Denne lækre æble og nødde granola er perfekt til morgenmad med skyr eller yoghurt, eller som en sund snack på farten. Granolaen er sprød og sød med en dejlig smag af æble og kanel. Prøv den næste gang du har lyst til lidt ekstra lækkert til morgenmaden eller eftermiddagssnacken.