"Klassisk opskrift på kartoffelsalat med dild: Sådan laver du den perfekte sommerside"

Kartoffelsalat med dild opskrift

Ingredienser:

  • 1 kg nye kartofler
  • 1 løg
  • 1 bundt frisk dild
  • 1 dl mayonnaise
  • 1 dl creme fraiche
  • 2 spsk sennep
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

Sommeren er lig med grillfester og lange aftener i haven. Og hvad er bedre tilbehør til grillmad end en frisk og lækker kartoffelsalat med dild? Denne klassiske opskrift er perfekt til enhver sommerfest og vil helt sikkert falde i god jord hos dine gæster.

1. Start med at koge kartoflerne i letsaltet vand, indtil de er møre. Lad dem køle lidt af, inden du skærer dem i mindre stykker.

2. Hak løget fint og skyl dilden grundigt. Hak dilden groft og gem lidt til pynt.

3. Bland mayonnaise, creme fraiche og sennep i en skål. Smag til med salt og peber.

4. Bland de kogte kartofler, løg og dild sammen i en stor skål. Hæld dressingen over kartoffelblandingen og vend det forsigtigt rundt, så det hele er dækket af dressingen.

5. Lad kartoffelsalaten trække i køleskabet i mindst en time, så smagene kan udvikle sig.

6. Når kartoffelsalaten skal serveres, pynt den med lidt ekstra frisk dild og evt. lidt ekstra salt og peber.

Kartoffelsalaten med dild er et perfekt tilbehør til grillmad, fisk eller som en let frokostret. Den friske dild giver salaten en dejlig sommersmag, og den cremede dressing binder det hele sammen på bedste vis.

Så næste gang du skal holde sommerfest eller bare vil forkæle dine smagsløg, så prøv denne klassiske opskrift på kartoffelsalat med dild. Den vil med garanti bringe sommerstemning og glade gæster til bordet. Velbekomme!